Ihlamur genellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı yaprakları çay gibi demlenerek bal ve limon da ilave edilerek hazırlanan ve tüketilen faydalı bir bitkidir.
Soğuk Algınlığı İçin Ihlamur
Ihlamur kış aylarında bal ve limon eklenerek içilmelidir. Kaynar suda balın etkisi azaldığı için kaynamış ıhlamura soğumasını bekleyerek daha sonra bal ilave etmek daha faydalıdır.
Öksürük İçin Ihlamur
Üşütme sonucu oluşan öksürüğü kaynatılmış ıhlamurla giderebilirsiniz. Öksürüğe sebep olan mikrop ve bakterileri ve solunum yolunda öksürerek oluşan tahrişleri yok etmede oldukça etkilidir.
Vücut Direnci İçin Ihlamur
Kan dolaşım hızını artırarak vücut ısısını dengede tutar. Kış aylarında çok üşüyenler için oldukça faydalıdır. Vücut da metabolizmayı güçlendirerek vücut direncine katkı sağlar.
Stres İçin Ihlamur
Ihlamur sinir sistemine etkili bir içecektir özellikle kaynatırken üzerine karanfil de ilave ederseniz sinirlerin yatışmasına sakinleşmesine yardımcı olur. Gece çok tüketmemeye özen gösteriniz bu durum uykunuzu kaçırabilir uyku düzenizi bozabilir.
Cilt Sağlığı İçin Ihlamur
Ihlamuru kaynatarak pamuk ile gözlerinize gözleriniz kapalı olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Bu uygulama gözlerinizi dinlendireceği gibi göz kapaklarındaki çapak ve bakterileri de temizlemiş olur.
Saçlarınız İçin Ihlamur
Ihlamurun saçlarınız içinde faydası vardır. Kaynatılmış ıhlamur ile elde edilen suda saçlarınızı yıkarsanız saçlarınıza güç vererek doğal bir görünüm sağlar ve kaşıntıları giderir. Aynı zamanda saç dökülmelerini de azaltır.
Cilt Lekeleri İçin Ihlamur
Ihlamur yapraklarını yumuşak oluncaya kadar kaynatıp daha sonra ciltteki lekenin zerinde bekletirseniz bu lekenin azalmasına faydası olacaktır ve aynı yöntem ciltteki kırışıklarınızı azaltmada da fayda sağlayacaktır.
Ihlamur ayrıca Kalp rahatsızlıklarına, Hipertansiyona, astım, bronşit gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Düzenli ve bilinçli kullanıldığı zaman oldukça fayda sağlayan bir bitkidir. Son olarak ıhlamur sindirim sitemine de oldukça faydalıdır ve kansızlığı giderici gibi özellikleri de vardır.
Bir önceki yazımız olan Isırgan Otu Nedir Ve Isırgan Otu Çayı Faydaları Nelerdir başlıklı makalemizde ısırgan, ısırgan otu ve ısırgan otu çayı hakkında bilgiler verilmektedir.